Geslaagd voor het C-diploma van de KNJV

afgelopen zaterdag 31 augustus 2013 heb ik samen met Luna meegedaan aan de jachthondenproeven in Gendringen.

Luna maakte het bij de eerste opdracht al spannend door een geheel eigen invulling te geven aan het apport uit diep water.
Waarom zul je zover zwemmen als je ook bij de eend kunt komen door een klein stukje te zwemmen en de rest van de afstand te lopen langs de oever. Dan kun je de eend uit het water plukken en kom je via dezelfde weg weer terug. Gelukkig nog net een 6 en dus voldoende.

Het houden van de plaats, baas 2 minuten uit zicht ging prima een 10!

Los en aangelijnd volgen ging goed, tot de laatste bocht, daar bleef ze iets achter, een 9, ook prima.

Met vooruit sturen ging Luna goed weg, lekker enthousiast en vrij, voor het terugkomen had ik 2 commando’s nodig, een 8.

Voor het laatste onderdeel had ik ondertussen de bibbers in m’n benen, kort apport doet ze altijd goed, zou ze het vandaag ook goed doen? Dus aandacht goed erbij gehouden, focus op de oefening en gaan. Bijna een modelapport, een commando nodig gehad om haar goed voor te krijgen dus een 9.

Wat een opluchting, het C diploma is binnen met 42 punten! Daar wonnen we dus ook nog eens de 5e prijs mee. En dat bij onze eerste jachthondenproef. Knappe meid die Luna, ze was er goed bij met de oefeningen, heeft lekker gewerkt alleen daarom ben ik al blij met haar!

Trotse Luna. Het diploma!